REIS: HONG KONG EN FILIPPIJNEN
Het is zover, eindelijk kan ik nu gaan aftellen tot de dag dat ik naar schiphol moet om een reis te maken naar Hong Kong en de Filippijnen. Ik kan echt niet wachten!!!
In Hong Kong ben ik al twee keer geweest, maar ik heb nog steeds het gevoel dat ik alles nog moet ontdekken. Hong Kong is zo immens groot en er valt nog zoveel te ontdekken!! Ook is dit mijn eerste bezoek aan Hong Kong zonder ouders. Ik ben alleen met mijn vriend, en gezien hij wat betreft oriëntatie niet echt talent heeft, zal ik ons moeten loodsen door die immense stad. Ik hoorde dat Hong Kong twee keer zoveel wolkenkrabbers heeft dan New York. BAM! Daar ga ik dus heen!
Maar wat ik ook las (en wat mij niet verbaasd) is dat Hong Kong echt één groot culinair genot is. De eetcultuur is daar ook weer heel anders, en ik zal dan ook zoveel mogelijk daarvan gaan proberen te ontdekken.
Na een weekje Hong Kong reizen wij door naar de Filippijnen. Hier liggen ook wat roots van mij omdat mijn moeder hier vandaan komt. We zullen een paar dagen de familie bezoeken, en daarna gaan we op doorreis waarbij we een paar eilanden aandoen. Elk eiland heeft weer zijn of haar specialiteit. En ik denk ook dat heel veel mensen de Filippijnse keuken nog niet ontdekt hebben en misschien soms wel onderschatten. Ik weet in ieder geval zeker dat ik wel een paar kilo's zwaarder terug kom!
Via twitter en instagram zal ik zoveel mogelijk tijdens de reis proberen te posten. En met een beetje geluk zal er zo nu en dan ook nog een blogje uit komen.
Ik ben in ieder geval heel erg benieuwd welke food surprises ik tegen zal komen tijdens mijn reis. En uiteraard zal ik ook nog een "Inpakken en wegwezen" blog schrijven, waarin ik aangeef wat je écht mee moet nemen als Food- souvenir uit de landen.
Keep you updated!